Kvalitets- och miljöchef


Arbetsgivare: Nyckelrekrytering AB
Arbetsort: Söderköping
Publiceringdatum: 2018-07-11

Kravprofil
- Akademisk teknisk utbildning eller motsvarande
- Branscherfarenhet från fordon, medicinteknik och/eller verkstadsindustri eller andra industrier med högt ställda kvalitetskrav
- Erfarenhet av produktkvalitetsarbete, som specialist eller chef
- Goda kunskaper inom ISO-14001 och ISO-9001 är ett krav
- Kunskap inom kvalitetsstandard IATF16949 är starkt önskvärt
- Flytande svenska och engelska i tal och skrift. Tyska är önskvärt
- Körkort


Personliga egenskaper
Du är konsultativ och trivs i rollen som ledare där du genom inspiration och stöttning påverkar din omgivning till att göra kvalitetstänkande till en naturlig del av det dagliga arbetet. Du arbetar strukturerat, metodiskt, långsiktigt och är van vid att arbeta mot fastställda mål. Vidare har du god kommunikationsförmåga, är tålmodig, pedagogisk, tydlig och har integritet.
Som kvalitets- och miljöchef ansvarar du för att implementera, leda och utveckla arbetet i kvalitetsgruppen avseende kvalitetssäkring inom våra produktområden. Ditt ansvar är att säkerställa att kvalitetskrav från kunder, leverantörer och företaget uppfylls under hela produktlivscykeln samt att arbeta med ständiga förbättringar av kvalitetsrelaterade rutiner och processer. Vidare ansvarar du för utveckling av vårt kvalitetsledningssystem, vår kvalitetscertifiering enligt IATF16949 samt miljöcertifieringen enligt ISO-14001. Arbetet utförs tillsammans med tre medarbetare som du har personalansvar för; en kvalitetsingenjör och två mättekniker. Rollen innebär ca 15 övernattningar per år. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Tjänsten är placerad i Söderköping.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Ansvara för kvalitets- och miljöfrågor internt samt gentemot företagets kunder och leverantörer
- Utveckla företagets kvalitets- och miljösystem enligt kraven i IATF16949 och ISO 14001
- Personalansvar
- Driva förbättringsprojekt
- Förbereda och genomföra revisioner internt och externt samt ha kontakt med revisionsföretag
- Hålla i utbildningar internt inom kvalitet och miljö
- Reklamationer
- Ansvar för ledningssystem
- Kund- och leverantörsbesök
- Mässor
- Ledningsgruppsarbete

Sura Magnets är Skandinaviens ledande tillverkare och leverantör av formsprutade permanentmagneter för bl.a. sensorapplikationer inom fordonsindustrin i Europa och USA med huvudkontor och produktion i Söderköping. Sura Magnets har ca 45 anställda och omsätter ca 85 miljoner SEK.

Vi erbjuder ett omväxlande arbete i en internationell miljö där du är navet i vår vidareutveckling av vårt kvalitetsarbete för att överträffa våra kunders krav. Vi står inför en expansion och har haft stadig tillväxt senaste åren och med stabila långsiktiga ägare som uppmuntrar vår satsning att kanske inte bli störst, men bäst i branschen på det vi gör.

Besök gärna vår hemsida: www.suramagnets.se
Ringvägen 40 C
Nyckelrekrytering AB
Box 24 053
10450 Stockholm
Sura Magnets samarbetar med Nyckelrekrytering i denna rekrytering. Vi tar enbart emot ansökningar via angiven länk. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig konsult på Nyckelrekrytering, Ella Pourmand på tel. 072-3399011. Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast.


Escape Room Stockholm