Ekonom till Centrum


Arbetsgivare: Göteborgs stad., SDF Centrum
Arbetsort: Göteborg
Publiceringdatum: 2018-07-05

Centrum är en av Göteborgs tio stadsdelar. Stadsdelen Centrum ligger i centrala Göteborg och omfattar Krokslätt, Guldheden, Landala, Vasastaden, Johanneberg, Lorensberg, inom Vallgraven, Stampen samt Heden. I Centrum bor ungefär 62 000 invånare i en stadsmiljö med närhet till både parker, natur, kultur och evenemang. Hos oss arbetar vi för att göra Centrum till ett attraktivt område att växa upp, bo, arbeta och åldras i. Tillsammans formar vi Göteborgs framtid. Vårt mål är att ordna en bra vardag för alla göteborgare. Det vi gör har stor betydelse för många. Vill du bli en av oss?ARBETSUPPGIFTER
Är du en utåtriktad ekonom som söker utmaningar? Vi på Ekonomiavdelningen i Göteborgs Stad Centrum söker en ny kollega som vill vara med och utveckla stadsdelsförvaltningen tillsammans med oss. Arbetsplatsen är belägen mitt i centrala Göteborg på Engelbrektsgatan 71.

Du kommer att tillhöra en central ekonomiavdelning, som idag är en av två stödavdelningar som stödjer förvaltningens verksamheter. I ditt uppdrag som ekonom ingår det att ge råd och stöd till stadsdelens chefer och deras medarbetare, utföra service och administration samt uppföljning och kontroll inom ekonomiområdet. Det innebär bland annat att självständigt kunna analysera och utreda olika frågor kopplat till uppdraget samt fungera som chefstöd i dessa frågeställningar. Du kommer även att vid behov utbilda chefer och deras medarbetare i våra system samt stödja chefer i vissa inköpsfrågor.

I rollen som ekonom deltar du aktivt i processerna för budget, prognos och bokslut och kan även komma att arbeta med förvaltningsövergripande uppdrag. Du kommer att få ingå i nätverk med ekonomer från de andra stadsdelarna.

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag, omväxlande arbete och nya kontaktnät i en trevlig och kreativ miljö. Hos oss får du utrymme att arbeta både självständigt och tillsammans med andra samt utveckla din kompetens.

Årsskiftet 2018/2019 kommer vi att flytta till nybyggda och fräscha lokaler på Skånegatan. Vi kommer att arbeta på ett aktivitetsbaserat kontor, vilket innebär att du kommer själv kunna välja vilken arbetsplats som passar bäst för stunden.

Varmt välkommen till vår stadsdelsförvaltning Centrum!

KVALIFIKATIONER
För denna tjänst är ett krav att du har en kandidatexamen inom ekonomiområdet på högskolenivå, gärna med inriktning mot offentlig förvaltning. Har du även en masterexamen så är det meriterande. Erfarenhet av att ge stöd till chefer inom ekonomiområdet är meriterande, men det är inget krav för tjänsten.

Du ska ha goda IT kunskaper och det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomi- och inköpssystem. Goda kunskaper i Office-paketet och speciellt Excel är ett krav.

För att trivas och lyckas i rollen som ekonom hos är det viktigt att du kan arbeta mot uppsatta mål och fokusera på resultat men också vara flexibel utifrån förutsättningarna och situationerna som uppstår. Du bör ha en god analytisk- och lösningsfokuserad förmåga och det är av stor vikt att du kan behålla ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker i ditt arbete. Du bidrar till god stämning i arbetsgruppen, kan relatera till din omgivning på ett lyhört och konstruktivt sätt samt delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. I din roll ingår att arbeta konsultativt mot stadsdelens chefer och därför måste du besitta en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och kunna förmedla ekonomikunskap på ett begripligt sätt.

Stor vikt läggs vid erfarenhet av att möta människor och grupper i förändringsprocesser.

ÖVRIGT
Vi erbjuder dig en arbetsplats med trevliga kollegor, goda utvecklingsmöjligheter, friskvårdsförmåner i form av friskvårdsbidrag, rabatterade bad- och motionskort samt personalstöd från SOS international.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. På grund av semester kan återkoppling angående rekryteringsprocessen eventuellt dröja.

Arbetspsykologiska tester kommer användas som urvalsmetod.

Kompetenser

• Bokslut
• MS Office
• MS Excel

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid. Dagtid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Enligt överenskommelse.
Mikael Bjelkemyr, Ekonomichef
mikael.bjelkemyr@centrum.goteborg.se
Jill Kaighin, Vision, Telefonnummer: 031-365 75 62
Maja Ljutic Loberg, Akademikerförbundet SSR, Telefonnummer: 031-368 57 53
Engelbrektsgatan 71
Göteborgs stad., SDF Centrum
Box 5293
40225 Göteborg
Ange referens A800072


Escape Room Stockholm