Genuspedagog


Arbetsgivare: Östhammars kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen
Arbetsort: Östhammar
Publiceringdatum: 2018-06-19

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vårt mål är att ha skola där varje elev ständigt möts av nya utmaningar och får det stöd som han eller hon behöver för att nå sina drömmars mål. Kunskap, bildning och lust att lära ska stå i centrum. Skolan ska vara en plats där elever känner den trygghet och studiero som krävs för att de ska lyckas.

ARBETSUPPGIFTER
Forskning visar att dagens förskola och skola har svårt att uppfylla uppdraget att utbilda på lika villkor och bryta traditionella könsmönster. Med ökad kunskap om hur kön kan spela roll kan vi bestämma hur vi som pedagoger ska arbeta för att vara mer aktiva i att vidga vyerna och ge lika villkor för flickor och pojkar.

Som genuspedagog kommer du att tillhöra kommunens Skolutvecklingsenhet och det blir din uppgift att stödja arbetet kring jämställdhet i våra verksamheter med målet att barn och elever ska kunna utvecklas utan begränsning av sitt kön och utveckla en förståelse för allas lika värde. Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete, och för dig innebär det att du får arbeta med att analysera nuläget, planera, genomföra och följa upp dina insatser. Du kommer att arbeta med såväl kompetens- och verksamhetsutveckling samt verksamhetsbesök.

Arbetsplatsen är placerad centralt i Gimo, där du har nära till alla rektorer och förskolechefer i Gimo, Alunda, Österbybruk, Östhammar och Öregrund. Skolutvecklingsenheten består av skolutvecklare, kvalitetsutvecklare, NT-utvecklare samt en skolutvecklingsledare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk examen inom exempelvis genuspedagogik, beteendevetare eller motsvarande. Erfarenhet av pedagogisk verksamhet och skolutveckling är meriterande.

Som person är du en drivande och kreativ problemlösare och har ett engagemang för att arbeta med genusfrågor. Du har en förmåga att entusiasmera människor i din omgivning och att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.

ÖVRIGT
Utdrag ur belastningsregistret krävs vid anställning.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig söka digitalt för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan digitalt kan du skicka din ansökan märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid. 100 %
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Lisbeth Bodén, Barn- och utbildningschef, Telefonnummer: 072-577 02 38
Joakim Svensson, Skolutvecklingsledare, Telefonnummer: 070-202 77 57
Pernilla Eklund, Lärarförbundet, Telefonnummer: 0173-862 91
lararforbundet@edu.osthammar.se
Sofia Lindgren, Lärarnas Riksförbund
sofia.lindgren@edu.osthammar.se
74221 Östhammar
Östhammars kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen
Box 66
74221 Östhammar
Ange referens KS-2018-474


Escape Room Stockholm