Utredare till Kriminalvårdens servicecenter


Arbetsgivare: Kriminalvårdens servicecenter
Arbetsort: Norrköping
Publiceringdatum: 2018-03-28

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Kriminalvården startade ett eget servicecenter (KSC) 1:a januari 2015 som en del av processen att modernisera myndigheten. KSC stödjer myndigheten inom personal- och ekonomiadministrativa tjänster, supportfunktion samt myndighetens växelfunktion. Målet med KSC är att minska administration för chefer och klientnära personal genom en blandning av centralisering och utökat stöd. KSC fungerar som en väg in för frågor och har som mål att lösa alla frågor och problem på ett vänligt och professionellt sätt.

Du blir placerad i nya fräscha lokaler fem minuter från resecentrum, Norra Promenaden 86, Norrköping.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är placerad inom sektionen för utveckling och effektivisering (UE). Sektionen är en av fyra sektioner inom KSC.

Arbetsuppgifterna inkluderar:
• Ansvara för att utveckla befintligt tjänsteutbud inom enheten och i samråd med lokala chefer och andra avdelningar på HK självständigt föreslå nya tjänster
• Ansvara för att planera, leda och följa upp beredningsarbetet vilket innebär att skapa underlag, samverka med huvudkontorets övriga avdelningar och personalorganisationer samt föredra ärenden vid avdelningsberedningar
• Planera, leda och följa upp samverkan/dialog inom centret mellan processutvecklare, utredare och sektionschefer
• Koordinera processerna runt KSC:s pilotverksamheter
Uppdragen utförs med fokus på förbättringar av processer, effektivisering och kundnöjdhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning, gärna inom arbets- eller beteendevetenskap, ekonomi eller annan inriktning som Kriminalvården bedömer relevant. Du har arbetat som kriminalvårdsinspektör alternativt genomgått chefsförsörjningsprogrammet. Flerårig erfarenhet av arbete inom Kriminalvården och mycket goda kunskaper i MS Office är krav.
Då enheten är relativt ny är det nödvändigt med ett flexibelt arbetssätt. Arbetet ställer höga krav på lojalitet samt god förmåga att arbeta självständigt och kunna organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Då tjänsten innebär en omfattande dialog och samverkan med andra avdelningar, lokala ledningsgrupper och dess medarbetare är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ, initiativtagande samt serviceinriktad. Du värdesätter en hög grad av noggrannhet för att kunna förmedla kvalitet och är tydlig och tar ansvar för din uppgift.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

ÖVRIGT
Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Kompetenser

• Kriminalvårdsfrågor
• MS Office

Arbetslivserfarenhet

Handläggare / Utredare, offentlig förvaltning: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön Individuell lönesättning tillämpas

Om anställningsvillkor

Heltid. Dagtid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.
Tidbegränsad anställning t.o.m. 2019-07-31 med eventuell möjlighet till förlängning
.
Mari Torstensson, Sektionschef, Telefonnummer: 011-49 633 83
Olof Carlstein, SEKO, Telefonnummer: 077-22 80 800
Gunilla Jonsson, OFR-s/ST, Telefonnummer: 077-22 80 800
Ulf Grahn, Saco-S, Telefonnummer: 077-22 80 800
Norra promenaden 86 60180 Norrköping
Kriminalvårdens servicecenter
Slottsgatan 78
60180 Norrköping
Ange referens A768593


Escape Room Stockholm