Samordnare för ledsagning och avlösarservice, Kommunala Habiliteringsteamet


Arbetsgivare: Östersunds kommun
Arbetsort: Östersund
Publiceringdatum: 2017-10-25

Vikariat ca 1,5 år på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

En av våra samordnare kommer att vara föräldraledig, därför söker vi nu en vikarie.

Målgruppen för ledsagning och avlösning består av dels personer med funktionsnedsättningar inom LSS personkretsar och dels andra personer som behöver stöd för sin livsföring och då framförallt äldre människor. Ledsagning syftar till att bryta isolering och stötta personer till aktiviteter. Avlösning innebär att man istället för vårdnadshavare eller partner övertar vården i dennes hem.

Arbetsuppgifter
Som samordnare för ledsagning och avlösarservice ansvarar du för att verkställa insatserna ledsagarservice och avlösarservice enligt LSS, samt ledsagning och avlösning enligt SoL.
I dina arbetsuppgifter som samordnare ingår att rekrytera personal och sammanföra dem med personer som är beviljad insats. Som samordnare har du även ett visst personalansvar som delas med enhetschef. Under pågående insats har du även ett ansvar för dokumentation och uppföljning. I arbetet ingår även att ordna utbildning för de anställda. Du kommer vara en av tre samordnare som du samarbetar med.

Kvalifikationer
Du som söker skall vara utbildad socionom, vi ser gärna att du har tidigare arbetat med någon av de två målgrupperna och har erfarenhet av ledarskap.

Du som söker har ett professionellt förhållningssätt som innefattar ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du bör ha en god samarbetsförmåga, kunna arbeta självständigt och uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha förmåga att ta ansvar och ta egna initaitiv. Att vara samordnare innebär ibland snabba förändringar och det gäller att vara flexibel och möta dessa på ett bra sätt. Som samordare bör även kunna planera och prioritera ditt arbete. Du har en positiv grundsyn och ett humanistiskt förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt intresse och engagemang för att arbeta i vårt team och med de personer vi möter.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

Om lön

Fast lön

Om anställningsvillkor

Heltid
Vikariat ca 1,5 år
Lena Bergstrand, enhetschef, Telefonnummer: 063-14 45 43
lena.bergstrand@ostersund.se
Se hemsida
Östersunds kommun
Rådhuset
83182 Östersund
Sök via länk nedan
Ange referens 8:2017:189


Escape Room Stockholm