Sjuksköterska till osteoporosmottagning


Arbetsgivare: Osteoporosmottagning, Neurolog- och rehabiliteringskliniken
Arbetsort: Borås
Publiceringdatum: 2017-09-12

Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS, är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. SÄS är ett komplett akutsjukhus och bedriver länssjukvård inom, de för länssjukhus, vanligaste förekommande specialiteter.
SÄS ansvarar även för barn- och ungdomsmedicinska och psykiatriska öppenvårdsmottagningar i kommunerna i Sjuhärad. Vi är ett hälsofrämjande sjukhus med fokus på vård, behandling och arbetssätt som sätter patienternas behov i första rummet.
Vi utvecklar våra verksamheter genom processtänkande och ett tvärprofessionellt samarbete.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr
LinkedIn www.linkedin.com/company/södra-älvsborgs-sjukhusVill du vara del i att driva en sjuksköterskeledd osteoporosmottagning?
Vi söker nu en ny kollega till en delad tjänst på osteoporosmottagningen och geriatrisk avdelning.

Om du är tekniskt intresserad och vill vara med och vidareutveckla en sjuksköterskeledd mottagning samtidigt som du vill vara en del i det akuta flödet på en vårdavdelning så är det här det perfekta jobbet för dig.

Verksamheten
På mottagningen utför vi mätningar av bentäthet och ger behandlingar mot benskörhet. En viktig del av arbetet är att stödja, handleda och ge patientinformation till våra patienter. Knutna till mottagningen finns överläkare i geriatrik och sekreterare. Rådgivning om kost och fysisk aktivitet, samt administrationen kring patienter och behandlingar är också en viktig del av arbetet.

Geriatrisk avdelning är en Utbildningsvårdavdelning (UVA). Vi utbildar sjuksköterskestudenter i termin 2 och 4. Att vara en UVA innebär att vi som enhet i samverkan med huvudhandledare och högskolan ska ligga i framkant avseende att utveckla nya pedagogiska arbetssätt och metoder för våra studenter.

På avdelningen arbetar vi i tvärprofessionella team kring äldre patienter med höftfraktur, amputation eller osteoporosrelaterade skador. Kopplat till enheten finns höftfrakturprocessen ”raka spåret” där vi idag tillhör ett av de sjukhus i Sverige som har kortast tid till operation, något som har en direkt påverkan på överlevnaden.

Introduktion
Som nyanställd erbjuder vi dig stöd och handledning så att du ska känna dig trygg på din nya arbetsplats. Introduktionen är individuell beroende på tidigare erfarenheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med flerårig yrkeserfarenhet gärna inom ortopedi och eller geriatrik. Det är viktigt att du känner dig trygg i din yrkesroll då arbetet kräver att du kan arbeta självständigt. Som person är du positiv och ser möjligheter med förändringar och trivs med att arbeta nära andra yrkesgrupper i team.

Utbildning
I anställningen förväntas du efter ca ett år genomgå en nationell certifieringsutbildning inom osteoporos. Kontinuerlig fortbildning är en del av tjänsten.

Intresserad?
Om du har några funderingar eller vill se mer av hur vi arbetar på vår avdelning är du välkommen att höra av dig!
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så välkommen med din ansökan redan idag!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Kompetenser

• Vårdavdelning/mottagning
• Legitimation som sjuksköterska

Arbetslivserfarenhet

Sjuksköterska, grundutbildad: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

100 %. Tillträde: Efter överenskommelse
tillsvidareanställning
Gunnar Helgesson, verksamhetschef, Telefonnummer: 033-616 14 62
Johan Bergfors, vårdenhetschef, Telefonnummer: 033-616 28 98
Lena Andersson, Vårdförbundet, Telefonnummer: 033 - 616 21 37
Brämhultsvägen 53
Osteoporosmottagning, Neurolog- och rehabiliteringskliniken
Brämhultsvägen 53
50182 Borås
Ange referens 2017/3934


Escape Room Stockholm