Socialsekreterare med inriktning mot ensamkommande barn


Arbetsgivare: Sölvesborgs kommun, Barn- och utbildningsförvaltning
Arbetsort: Sölvesborg
Publiceringdatum: 2017-09-01

Om Sölvesborgs kommun
Sölvesborg ligger vid den Blekingska kusten med cirka en timme till Karlskrona och Malmö. Det som utmärker Sölvesborg är framtidstro och gemyt, en stadskärna med danska och medeltida influenser, Sölvesborgsbron med sin prisbelönta ljussättning, Listerlandet med sina sandstränder och pittoreska fiskelägen och inte minst Sweden Rock Festivals hemmaarena. Det bor cirka 17 500 invånare här och vi har en vision om att vara 20 000 invånare år 2020. Vi arbetar aktivt för att hålla invånarna och deras behov i fokus; värme, närhet och engagemang ska genomsyra allt vi gör.
Vi behöver nu rekrytera en 1:e socialsekreterare då vår nuvarande går vidare till nya utmaningar.

Placering: Sölvesborgs kommun, Individ- och familjeomsorgen

Kan du tänka dig att jobba i en kommun där vi varje dag lever vår värdegrund och låter värme, närhet och engagemang genomsyra det vi gör med våra brukare i fokus? Vill du göra skillnad för barn, ungdomar och familjer som behöver stöd och hjälp? Brinner du för att vara den som hjälper till att hitta lösningar för ett bättre liv i en svår situation?
Då hoppas vi att du vill bli en del av vår verksamhet! Du kommer få uppleva en verksamhet med ett stort stöd från ledningsgruppen som tillsammans har över 100 års erfarenhet och som sprudlar av entusiasm för socialt arbete! Vi ger dig möjligheten att vara med från start och påverka en verksamhet under uppbyggnad med en arbetsmiljö i helt nya lokaler, specialanpassade för vår verksamhet i centrala Sölvesborg. Hos oss får du även administrativt stöd i dina utredningar så att du kan få en rimlig arbetsbelastning och lägga fokus på det som verksamheten är till för.
Vårt arbetssätt präglas av höga och positiva förväntningar, nolltolerans mot kränkande behandling samt gott bemötande ”Vår uppgift är att skapa värde för andra och när vi gör det skapar vi värde för oss själva”.

Individ- och familjeomsorgen (IFO) består av 3 avdelningar: Försörjning och integration (FIA) Utredning, stöd och behandling (USB) samt Barn och familj (BOF). BOF:s huvuduppgift är att utreda, bedöma och besluta om insatser för barn och unga och verkställa insatser för de ensamkommande barnen.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en socialsekreterare till barn och familjeavdelningen (BOF). Avdelningen handlägger ärenden enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om vård för unga (LVU). Målgruppen är barn, ungdomar och deras familjer. Tjänsten är just nu inriktad på att handlägga ensamkommande barns behov samt att verkställa de insatser som kan bli aktuella för denna målgrupp. Avdelningen har BBIC-licens för utredningsmetoden och använder ISOX som datastöd.

Avdelningen leds av en avdelningschef och handleds av en 1:e socialsekreterare. Gruppen består idag av 12 handläggare, varav en tjänst är mottagnings sekreterare. Det finns ett gott och nära samarbete mellan de olika avdelningarna inom IFO. Handläggarna har regelbunden extern handledning och avdelningens socialsekreterare assisteras för närvarande av två kvalificerade administratörer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad socionom och kommer ihåg varför du valde att studera just detta område, som brinner och har tapperhet att hjälpa barn, unga och familjer som har hamnat i svåra sociala situationer.
Annan motsvarande kompetens kan godkännas om arbetsgivaren gör den bedömningen.
För att kunna fullfölja uppdraget tror vi att du har tidigare erfarenhet av socialt arbete, gärna med utredningar och uppföljning av insatser för barn. Du är väl förtrogen med gällande lagstiftning samt har kunskaper om BBiC. För denna tjänst är det en merit om du har erfarenhet och kunskap om handläggning och genomförande av insatser för ensamkommande barn samt de specifika frågor som kan vara förknippade med deras situation.
Kreativitet, engagemang, samarbetsförmåga och intresse av att utveckla arbetet är egenskaper som vi värdesätter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Vi kommer kontinuerligt att ta in behöriga sökande för intervju och anställningsförfarande under ansökningstiden och kan därmed komma att avbryta rekryteringen i förtid, så lämna in din ansökan så snart som möjligt.


ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryterings hjälp i samband med denna annons.

I vår kommun tillämpar vi drogtest innan anställningen.

Vi välkomnar såväl manliga som kvinnliga sökande.

Kompetenser

• Social service och omsorg, områdeskunskap
• Socionomexamen

Arbetslivserfarenhet

Socialsekreterare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid. 100%
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Martina Hemansson, 1:e socialsekreterare EKB, Telefonnummer: 0456-816 079
Lavona Johansson, Avdelningschef, Telefonnummer: 0456-81 63 44
Christin Sundin, Vision, Telefonnummer: 0456-816 323
Hanna Albin, Vision, Telefonnummer: 0456-81 63 23
29480 Sölvesborg
Sölvesborgs kommun, Barn- och utbildningsförvaltning
Sölvesborgs kommun
29480 SÖLVESBORG
Ange referens 149/17


Escape Room Stockholm