Sektionschef Elkraftsystem och Elmiljö


Arbetsgivare: Saab AB
Arbetsort: Linköping
Publiceringdatum: 2017-09-01

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.
Området grundflygplanssystem inom utvecklingsavdelningen ansvarar för utveckling av grundflygplanssystemen i alla produkter inom Aeronautics. I grundflygplanssystem ingår bland annat bränslesystem, GECU, hydraulsystem, landställ, luftsystem och avisning, räddningssystem och förarutrustning, hjälpkraftsystem, elkraftsystem samt miljötålighetsteknik.
Som sektionschef blir du en del av områdets ledningsteam som tillsammans har ansvaret att driva och utveckla områdets förmåga.Din framtida utmaning
En stor utmaning för vårt område är att fortsätta växa strategiskt, säkerställa vår framtida tekniska kompetens och att kunna arbeta med flera parallella produkter samtidigt som vi blir mer och mer aktiva på den internationella marknaden. En växande ledningsgrupp ställer också ökade krav på samarbete, tydlighet och struktur. Vi arbetar aktivt med att dela upp olika delar av områdets ansvarsområden mellan oss i ledningsruppen och ta ett helhetsanvar för hela området.
Du kommer som sektionschef att leda och vidareutveckla verksamheten inom elkraft och belysningsystem samt EMI för möta framtida behov i en spännande period av intensiv utveckling. Du, tillsammans med dina medarbetare, ansvarar för sektionens produkter under hela dess livscykel. Du ansvarar också för utveckling av medarbetarnas individuella kompetens och gruppens tekniska kompetens för att möta framtida behov. En viktig del i rollen är att aktivt medverka till att utveklingsprojektens mål uppfylls. Internationella kund- och underleverantörskontakter kan ingå i arbetsuppgiften.
Sektionen består idag av 19 ingenjörer med blandad åldersfördelning och erfarenhet. En viktig del av din roll som chef är att vara delaktig i det dagliga arbetet och att arbeta nära medarbetarna.
Hos oss finns möjligheten att utvecklas och växa som individ och vi värnar balansen mellan arbete och fritid.

Den du är idag
Vi söker dig med ett operativt fokus tillsammans med ett stort intresse för ledarskap och att utveckla individer och team. Som person är du drivande och van vid att påverka och ta ansvar. Du har god kommunikativ förmåga och är resultatorionterad. Du ser det som naturligt att tillsammans med medarbetarna hela tiden utveckla och förbättra verksamheten och du har en god teknisk överblick. Du har ett stort engagemang och en stark initiativkraft, arbetar strategiskt utifrån en helhetssyn med fokus på verksamhetens mål.
Lämplig teoretisk bakgrund är civilingenjör eller motsvarande. Erfarenhet av ledarskap är ett krav. Erfarenhet av systemingenjörsarbete med inriktning mot grundflygplansystem är önskvärt. Internationell erfarenhet är meriterande.
Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.
Välkommen med din ansökan! Rekrytering sker löpande.

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Kompetenser

• Elkraftsystem
• Flygteknik

Arbetslivserfarenhet

Civilingenjör, farkostteknik: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

-

Om anställningsvillkor

Tillsvidare
Tillträde enligt överrenskommelse
Carolina Romare, Recruiting Manager, Telefonnummer: 013-18 00 00
Bröderna Ugglas gata
Saab AB
Bröderna Ugglas gata
58188 Linköping
Arbetsförmedlingen ams.se SAAB


Escape Room Stockholm