Specialpedagog till Huddingegymnasiet


Arbetsgivare: Huddinge kommun
Arbetsort: Huddinge
Publiceringdatum: 2017-08-31

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

I alla våra förskolor och skolor pågår ett arbete med en gemensam pedagogisk plattform. Barn och elever ska mötas av samma syn på pedagogiskt ledarskap och lärande, oavsett hur gamla de är eller var i kommunen de bor. Plattformen grundar sig i forskning och beprövad erfarenhet eftersom vi alltid strävar efter att arbeta med det som ger resultat.

Vi söker dig som vill vara en förebild och bidra till en hållbar samhällsutveckling. Du är öppen och välkomnande i mötet med andra, har mod att tänka nytt och drivkraft att omsätta tankarna till handling.

Läs mer om vår pedagogiska plattform på http://www.pedagoghuddinge.se/projekt-och-utveckling/pedagogisk-plattform/

Enhetsbeskrivning
Huddingegymnasiet är en medelstor gymnasieskola söder om Stockholm. Vi är högskoleförberedande med NA-, SA-, EK- och TE-programmen. Vi har vidare NIU-elever (fotboll, ishockey, basket) liksom elever inom språkintroduktion samt en grupp elever med Aspergers syndrom.
För mer information se vår hemsida: www.huddingegymnasiet.se


-

Om arbetet
Tjänsten, som ligger inom de högskoleförberedande utbildningarna, handlar om att som en av deltagarna i skolans elevstödsteam stötta elever i behov av särskilt stöd, både genom viss egen direkt undervisning, men också genom planering och strukturdiskussion med skolledning samt samarbete direkt med berörda lärare. I uppdraget ingår de i tjänsten vanligen förekommande arbetsuppgifterna, till exempel att vara mentor behjälplig med att upprätta pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram liksom att delta i möten med föräldrar. Skolan har elever med annan språklig och kulturell bakgrund varför många ärenden handlar om att stötta och utveckla språkförståelse och inlärning. Bristande förkunskaper från grundskolan är också ett vanligt förekommande hinder, liksom de vanligen förekommande diagnostyperna.
Huddingegymnasiet driver för närvarande ett starkt och spännande förändringsarbete med fokus på formativt arbete liksom ett pedagogiskt arbete utifrån 1:1. Det är därför önskvärt att du har egna kunskaper och erfarenheter inom dessa områden och att du är intresserad av att delta i en sådan utveckling.

Din profil
Du har specialpedagog- och/eller speciallärarutbildning med relevant ämnesinriktning. Tidigare erfarenhet från gymnasiearbete är önskvärt. Du är analytisk och strategisk med förmåga till helhetssyn, kommunikativ, lyhörd och entusiasmerande, har god samarbetsförmåga samt arbetar självständigt med planering, prioritering, struktur och uppföljning. Du är resultatinriktad och har höga förväntningar på alla.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om lön

Fast lön

Om anställningsvillkor

Tillsvidare
heltid, med tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse
Mats Johansson, rektor, Telefonnummer: 08-53537304
Gymnasietorget 1
Huddinge kommun
Barn- och utbildningsförvaltningen
14185 Huddinge
Följ länken nedan
Ange referens BUF:2017:590


Escape Room Stockholm