Erfaren rekryteringskonsult som vill coacha våra chefer


Arbetsgivare: Eskilstuna kommun, Konsult och uppdrag
Arbetsort: Eskilstuna
Publiceringdatum: 2018-12-21

Rekryteringsenheten är Eskilstuna kommuns centrala rekryteringsverksamhet och vi ansvarar för all rekrytering av ledare och medarbetare till vår kommun. Vår viktigaste uppgift är att se till att rätt person anställs för rätt tjänst samt att bidra till att Eskilstuna kommun är en attraktiv arbetsgivare för framtida medarbetare. Vi arbetar kompetensbaserat med en gemensam och kvalitetssäkrad rekryteringsprocess och är stolta över att vår enhet är HBTQ-certifierade av RFSL. Vår arbetsplats finns mitt i centrala Eskilstuna nära bussar och tåg. Här finns det mer information om Eskilstuna kommun. www.eskilstuna.se

Vi ingår i serviceförvaltningen arbetar proaktivt med att utveckla och leverera tydliga tjänster till överenskommen kvalitet för verksamheterna i Eskilstuna kommunkoncern. Det vi levererar ska alltid främja kommuninvånarna.

ARBETSUPPGIFTER
Är du intresserad av att arbeta med rekrytering av ledare och specialister? Hos oss får du möjlighet att arbeta konsultativt och stödja våra chefer i rekrytering för att säkerställa Eskilstuna kommuns kompetensförsörjning.

Ditt huvudsakliga uppdrag kommer att vara rekrytering. I din roll som rekryteringskonsult är du processledare vid rekryteringar av framförallt chefer och specialister. Detta innebär att du stöttar rekryterande chef genom hela rekryteringsprocessen. Du skriver kravprofil och annons, genomför urvalsarbete och intervjuer, gör personlighets- och färdighetstester, tar referenser samt återkopplar till rekryterande chef som tar beslut om anställning.

Hos oss finns även möjlighet att engagera dig i andra uppgifter som du har intresse eller erfarenhet av. Exempel på andra uppdrag kan vara att leda något av våra större interna rekryteringsprojekt eller arbeta med teamutveckling. Teamutvecklingsuppdragen gör vi på beställning av våra interna kunder vilket innebär att vi utformar hel- och halvdagar med fokus på personlig utveckling för en enhet av medarbetare eller en ledningsgrupp av chefer.

Om du vill arbeta brett med rekrytering kommer du trivas hos oss. Vi har uppemot 400 olika yrkeskategorier i Eskilstuna kommun vilket innebär att du rekryterar till en rad olika kompetenser och på många olika nivåer. Vill du dessutom ha rekryteringskollegor att utbyta erfarenheter med så är vår arbetsplats något för dig. Förutom oss rekryteringskonsulter har vi även kollegor som arbetar med att stötta dig i frågor som rör kommunikation och annonsering.

Hos oss får alla nya kollegor en egen mentor och en grundlig introduktion. Vi vill att du ska trivas och få bra förutsättningar att göra ditt arbete på allra bästa sätt!


KVALIFIKATIONER
I den här rollen möter du ledare på olika nivåer vilket gör att vi önskar att känner dig trygg i dig själv i mötet samt har en förståelse för de utmaningar de kan tänkas ställas inför. Du är van att arbeta serviceinriktat, konsultativt och professionellt och har ett öppet och prestigelöst förhållningssätt när du möter kunder och kandidater. Du har en flexibel inställning kring att planering kan ändras med kort varsel och har förmåga att vara drivande och leda de uppdrag du ansvarar för.

Vi vill att du har aktuell erfarenhet av att arbetat några år med rekrytering av ledare och specialister samt är certifierad i personlighetstest som används vid rekrytering. Förutom din rekryteringserfarenhet får du gärna ha en relevant eftergymnasial utbildning från högskola eller yrkeshögskola. Om du saknar eftergymnasial utbildning vill vi att du har arbetat några år med rekrytering med inriktning mot just ledare. Då vi även har administrativa uppgifter som rekryteringskonsulter vill vi att du kan formulera dig väl på svenska i tal och skrift.

Varmt välkommen till oss på Eskilstuna kommun, Sörmlands största arbetsgivare!


ÖVRIGT
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Arbetslivserfarenhet

Rekryterare / Rekryteringskonsult: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Robert Ragnebrandt, Rekryteringskonsult, Telefonnummer: 016-710 24 85
Alva Myrdals gata 3D Eskilstuna
Eskilstuna kommun, Konsult och uppdrag
Eskilstuna
63186 Eskilstuna
Ange referens 4993


Escape Room Stockholm