Biträdande forskare


Arbetsgivare: Göteborgs universitet
Arbetsort: Göteborg
Publiceringdatum: 2018-12-21

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 380 medarbetare och cirka 400 Mkr i omsättning.

Anställningen är knuten till Mikael Nilsson forskargrupp vid Sahlgrenska cancer center, institutionen för biomedicin, Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Forskningsprojektet är inriktat på grundläggande mekanismer för embryonal organutveckling och tumörutveckling i sköldkörteln som studeras i transgena musmodeller. Forskargruppen består av 1 professor, 1 doktorand, 1 biomedicinsk analytiker, 1 disputerad deltidsforskare, en patolog och en endokrinkirurg (klinisk doktorand). Forskningsprojektet stöds av anslag Vetenskapsrådet och Cancerfonden. Därutöver är Mikael Nilsson ordförande för nationell planeringsgrupp för tyreoideacancer med stöd från Cancerfonden.

Arbetsuppgifter

Den biträdande forskaren förväntas medverka i avel och genotypning av transgena möss, genomföra djurexperiment inklusive injektioner på möss, ta vävnadsprov och preparera för molekylärbiologisk och morfologisk analys, kvantifiera expressionsmönster för kandidatgener inklusive lncRNA med qPCR, fryssnitta med mikrotom, immunfärga för proteinlokalisering med immunfluorescensmikroskopi, samt självständigt analysera och bearbeta erhållna data.

Kvalifikationer

Aspiranter ska utöver grundläggande behörighet (magisterexamen i naturvetenskap eller biomedicin) ha dokumenterad erfarenhet av laborativt arbete med cell- och molekylärbiologiska tekniker och djurexperimentell verksamhet med transgena möss. Tidigare forskningserfarenhet, konferensdeltagande och publikationer inom samma eller närliggande områden kommer särskilt att beaktas vid meritbedömningen.

Anställning

Anställningen är heltid och tidsbegränsad på 6 månader med placering på Sahlgrenska Cancer Center vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Professor Mikael Nilsson. E-post: mikael.nilsson@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.


Arbetslivserfarenhet

Biomedicinare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Om anställningsvillkor

Visstidsanställning 6 månader.
Heltid
Medicinaregatan 9A
Göteborgs universitet
Box 440
40530 Göteborg


Escape Room Stockholm