Förskollärare till förskolan Baltazar


Arbetsgivare: Tivoli Förskolor
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2018-12-19

VI SÖKER DIG, engagerad och professionell förskollärare som vill utmana våra yngsta barn till upptäckter och lärande, driva förskolans systematiska kvalitetsarbete och leda vår väg i den nya läroplanen.

Baltazar Förskolor startades 2002 och driver idag två förskolor i Stockholm. För oss är hög kvalité inom våra verksamheter lika med ett närvarande ledarskap och pedagoger som får utvecklas, känna uppskattning och som trivs med sin profession. Vi tror på mångfald och att allas olika kompetenser behövs och höjer vår gemensamma förmåga och ger kraft till utveckling. Ska vi möta och utmana barn via de 100 språken behöver vi minst 100 kompetenser och intressen i kollegiet. Vår barnsyn speglar ett rikt och kompetent barn som med iver upptäcker och utforskar sin omvärld. Ett barn som kan, vill och vågar från första stund. Vi ska se och ge varje barn det bästa förutsättningarna, att genom lek och utforskande utvecklas, lära och må bra. Vi tror att lärande sker i samspel, genom glädje, vänskap, fantasi, humor och lekfullhet. I barngruppernas lärprocesser, delar de sin kreativitet och sina ideer och tankar med varandra och värdet av gruppen och det kollektiva lärandet lyfts fram och blir avgörande för processen.

Nu söker vi dig som tillsamman med 2 kollegor ska arbeta med förskolans yngsta barn 1-2 år på vår förskola på Döbelnsgatan. Förskolan har plats för 60 barn och ligger centralt på Norrmalm i Stockholm. På Baltazar Förskolor följer pedagogerna med barngrupperna och på så vis kommer du kunna jobba med och utmana barnen i alla åldrar och genom hela sin tid på förskolan. Vår stora och härliga lokal är uppdelad i två sidor, för yngre och äldre barn. På varje sida verkar två barngrupper och i vår gemensamma verkstad arbetar förskolans Ateljerista med grupperna kring deras projekt och estetiska läroprocesser.Förskolan har en egen gård och vi jobbar aktivt med lärande och vistelse i vår närmiljö och är bra på att använda staden som vår lärmiljö.

Som förskollärare är du pedagogiskt ansvarig i ditt arbetslag där du leder det gemensamma arbetet med barnen. För person med rätt kvalifikationer kan tjänsten innebära att ingå i enhetens pedagogiska ledning.

Vi söker dig som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla och fördjupa ett utforskande arbetssätt. Någon som ser den pedagogiska miljön som föränderlig och som ett stöd för barnens kreativitet och lekfulla lärande. Du arbetar med pedagogisk dokumentation som redskap och leder samtal och reflektion, även där barn deltar, i syfte att utveckla innehållet i förskolan. Du utvecklar verksamheten så att barn erbjuds många olika vägar till lärande och utveckling där det digitala uttryckssättet är en del av arbetet. Du skapar möjlighet till reellt inflytande för förskolans barn och familjer. Du använder dator, lärplatta och mobiltelefoner som verktyg i ditt dagliga arbete.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad legitimerad förskollärare och har intresse av ett utforskande arbetssätt med pedagogisk dokumentation som verktyg.
Du är nyfiken på barns tankar och värnar de demokratiska värdena.
Som person är du målmedveten och tycker att det är roligt med utvecklingsarbete. Du tar egna initiativ utan att förlora helhetssynen på verksamheten. Du kan leda arbetslaget, har god samarbetsförmåga och skapar goda relationer med såväl kollegor, barn som vårdnadshavare. Du är tydlig i din kommunikation och har förmågan att kombinera teori och praktik i ditt vardagliga arbete. Du är en ansvarstagande person som aktivt tar tag i arbetsuppgifter och är öppen för förändring.


Arbetsplats: Förskolan ligger centralt på Döbelnsgatan 91, några minuter ifrån Odenplan med pendeltåg och övrig kollektivtrafik

Kompetenser

• Förskollärarexamen

Arbetslivserfarenhet

Lärare i förskola / Förskollärare: Mindre än 1 års erfarenhet
Lärare i förskoleklass: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

VI ERBJUDER:

Egen planeringstid
Samarbete med Ateljerista
Kompetensutveckling
Fria pedagogiska måltider
Arbetskläder inne och utomhus
Friskvårdsbidrag
4 planeringsdagar per läsår

Lön: Individuell lönesättning. Ange ditt löneanspråk i ansökan.

Om anställningsvillkorKollektivavtal.


Döbelnsgatan 89
Tivoli Förskolor
Box15050
10465 STOCKHOLM
Ange referens Förskollärare Baltazar feb


Escape Room Stockholm