Restaurangchef till Kost & Restaurang, Anders Ljungstedts Gymnasium


Arbetsgivare: Linköpings kommun
Arbetsort: Linköping
Publiceringdatum: 2018-11-01

Om Leanlink
Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här jobbar vi med verksamhet inom områdena stöd, omsorg, IT, kost och service. Vi har en spännande bredd av verksamheter och är 2500 medarbetare som alla jobbar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för.

Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om arbetsplatsen
Leanlink, Kost & Restaurang har cirka 240 tillsvidareanställda medarbetare som arbetar i något av våra 75 kök. Verksamheten är indelad i fyra restaurangområden och där varje område leds av en restaurangområdeschef. Våra 29 tillagningskök lagar ca 24 000 portioner mat om dagen, till servering i egen skolrestaurang samt leverans till närliggande skolor, förskolor samt till äldreomsorgen. Varje dag erbjuds våra matgäster i skolan tre maträtter att välja mellan.

Vårt syfte är att skapa bra dagar tillsammans. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare och att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet. En bra dag börjar med god mat lagad från grunden. Vi gillar dagar när det är tomt på tallriken.

Vi söker nu en innovativ och inspirerande restaurangchef som vill driva och vidareutveckla vår måltidsverksamhet för barn och äldre. Vi hoppas och vill att du delar den kundfokuserade kulturen som vi står för. Vi erbjuder ett socialt och utvecklande arbete med mycket omväxling och vill skapa bra dagar tillsammans med dig!

Arbetsbeskrivning
I köket på Anders Ljungstedts Gymnasium lagar vi ca 1800 portioner, 1100 av dessa levereras till äldreomsorgen i Linköping Kommun. Vi levererar både till servicehus och vårdboende. Av dessa 1100 portioner är ca 450 matkorgar som packas och skickas till respektive servicehus för vidare transport ut till våra kunder. Resterande 700 portioner serveras i skolrestaurangen. I köket arbetar 15 personer där merparten går på schema och arbetar var 3:e helg.

Att arbeta som restaurangchef innebär att du har drifts- och kvalitetsansvaret för verksamheten inom hela området, där arbetsfördelning, personalplanering, ekonomiska resultat, egenkontroll samt varubeställning ingår. Du arbetar också operativt för att säkerställa matkvaliteten i verksamheten. Tillsammans med restaurangområdeschefen utvecklar du verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:


• har relevant utbildning så som YH-utbildning, gymnasieutbildning inom hotell och restaurang-3 år eller storhushålls utbildning
• är noggrann och medveten om verksamhetens mål samt arbetar utifrån dessa
• har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som kock i minst fem år och med ett gediget intresse för mat
• är kvalitetsmedveten och en god administratör samt har god förståelse för köksekonomi
• är en stark och självklar ledare med dokumenterad erfarenhet, som med tydlighet och värme kan leda en arbetsgrupp
• är väl förtrogen men Excel och Word
• har förmåga att på ett representativt sätt företräda Kost & Restaurang samt skapa ett affärsmässigt förtroende i och utanför organisationen
• har god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift
• har goda kunskaper och erfarenhet av produktionsplanering.

Det är meriterande om


• du har erfarenhet av att arbeta med systemen TimePool, Heroma, Agresso.
• du har tidigare erfarenheter av LEAN.

Information om tjänsten
Tillträde: 2019-01-02

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1 st

Ref. nr: 2158


Om Linköpings kommun
I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här:linkoping.se

Arbetslivserfarenhet

Restaurangchef: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal

Om anställningsvillkor

Dagtid
40 tim/vecka
Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, Telefonnummer: 013-20 71 40
britt-marie.sandstrom@linkoping.se
Camilla Öberg, Skolrestaurangområdeschef, Telefonnummer: 072-574 37 82
camilla.oberg@linkoping.se
Therese Waller, Facklig företrädare, Kommunal, Telefonnummer: 013-20 64 85
Ågatan 31, 582 22, Linköping
Linköpings kommun
Linköpings kommun, Leanlink
58181 Linköping


Escape Room Stockholm